Një antologji e poezisë shqipe në kinezisht

Një antologji e poezisë shqipe në kinezisht

Në Tajvan është botuar një antologjie e poezisë shqipe në gjuhën kineze (Mandarinë), e cila përfshin poezi nga njëzet poetë bashkëkohorë shqiptarë, si dhe disa poezi të Naim Frashërit.

Në antologjinë e poezisë shqipe janë përfshirë me nga pesë poezi dhe një biografi të shkurtër Zef Schirò Di Maggio, Basri Çapriqi, Fadil Bajraj, Ledia Dushi, Mario Bellizzi, Naime Beqiraj, Ilire Zajmi, Ndue Ukaj, Salajdin Salihu, Parid Teferici, Anton Gojcaj, Olimbi Velaj, Mujo Buçpapaj, Silke Liria Blumbach, Manjola Brahaj, Jeton Kelmendi, Isuf Sherifi, Belfjore Qose, Alisa Velaj, e shkrimtarë tjerë.

Po ashtu në fillim të librit janë vendosur edhe disa poezi të poetit të njohur Naim Frashëri. Përkthimin e poezive nga anglishtja në gjuhën kineze (Mandarinë) e ka bërë laureati i FNP-së “Ditët e Naimit”, poeti tajvanez Kuei-shien Lee./Zeri