Vitaminat nuk kanë asnjë efekt në shëndetin e zemrës

Vitaminat nuk kanë asnjë efekt në shëndetin e zemrës

Industria e vitaminave po ka sukses të jashtëzakonshëm pasi ka bindur me shumë dëshmi miliona njerëz, se disa shtesa në ditë, mund të shmangin të gjitha kërcënimet e shëndetit.

Megjithatë, studimet çdo herë japin qëndrime dyshuese dhe krijojnë shumë pyetje për premtimet e dhëna.

Studimi i ri dha një mit të popullarizuar: se multivitamina parandalon sulme në zemër, goditje dhe shkaqe të tjera të vdekjes kardiovaskulare.

Megjithatë raporti i hulumtimit të fundit në Universitetin e Alabamës, analizoi të dhënat e mbi 2 mijë njerëzve për më shumë se 12 vjet dhe gjetën se shtesat e tilla nuk kishin asnjë ndikim në shëndetin e zemrës!

Nëse ka ndonjë gjë, ajo mund të jetë vetëm e dëmshme, tha autori kryesor Joonseok Kim, MD, në një sulm të zhuritur në industrinë e vitaminave.

Ata që morën multivitamina dukej se ndjenin se po bënin diçka për të përmirësuar shëndetin e tyre, ndërsa vazhdonin të pinë duhan dhe hanë ushqim të vjetëruar, paralajmëron ai.