Ja si ndikon kolesteroli i lartë tek gratë

Ja si ndikon kolesteroli i lartë tek gratë

Gratë e reja të cilat kanë kolesterol të lartë, mund të luftojnë për të pasur më shumë se një fëmijë.

Kështu thotë hulumtimi i fundit i cili ka analizuar 4 ,300 gra të cilat kishin yndyrë të dëmshme në gjak, apo kolesterolin LDL ose trigliceridet – kishin më pakë fëmijë më vonë.

Ata kishin deri në dy herë më shumë gjasa të kishin vetëm një fëmijë sesa ata me nivele të shëndetshme të yndyrës në gjak, studiuesit zbuluan.

Dhe ata gjithashtu kishin më shumë gjasa të luftonin për të pasur fëmijë, ndonëse ky efekt ishte i pakalueshëm.