Gratë shtatzëna nuk duhet të përdorin parfum

Gratë shtatzëna nuk duhet të përdorin parfum

Sipas studimit të realizuar nga një ekip në Universitetin e Illinois ushqimet që qëndrojnë në enë, të mbështjella me qese plastike dhe aromat e ndryshme që vendosin gratë gjatë shtatzënisë ndikojnë në funksionimin e hormoneve dhe si pasojë shkaktojnë dëme afatgjate për zhvillimin e trurit të fëmijës së palindur.

U zhvillua eksperimenti duke përdorur minjtë shtatzëna me biskota dhe gjetën se kur pasardhësit e tyre arritën moshën madhore, ata nuk ishin aq të mprehtë sa të tjerët që nuk ishin ekspozuar ndaj kimikateve.