Ushqimet që duhet të konsumojnë personat që vuajnë nga veshka

Ushqimet që duhet të konsumojnë personat që vuajnë nga veshka

Sëmundja e veshkave është një humbje e funksionit të tyre për një periudhë të gjatë kohore, prej muajsh apo vitesh.

Në vijim ju ofrojmë një listë të gjërave që duhet shmangur, në mënyrë që të kemi veshka të shëndetshme.

Çfarë regjimi dietik duhet ndjekur për të shmangur gurët në veshka?

Duhet kujdes në: sasinë e kripës, kalciumit, oxalateve, proteinave, kaliumit dhe lëngjeve në dietën.

Nëse keni gur në veshka duhet të largoni nga dieta juaj kripën dhe natriumin.

Është e rëndësishme sasia e duhur të kalciumit që ju duhet të merrni, sepse pas një diete të ulët në kalcium mund të shkaktohet humbja e masës kockore ose osteoporoza.

Për të pakësuar rrezikun e formimit të një guri të ri, është e rëndësishme që ju të pini të paktën 3 litra lëngje gjatë ditës, kryesisht ujë.

Duhet të zvogëloni sasinë e proteinave shtazore në dietë: mish viçi, lope, pule, derri, peshk, vezë.