Tim Judah: Marrëveshja Kosovë-Serbi, të jetë tjetër nga Rezoluta 1244

Tim Judah: Marrëveshja Kosovë-Serbi, të jetë tjetër nga Rezoluta 1244

Tim Judah, analisti britanik, vlerëson se teksti i marrëveshjes për normalizimin e marrëdhënieve Prishtinë-Beograd, duhet të jetë në kundërshtim me Rezolutën 1244.

Lidhur me deklaratat se Rusia do të ishte kundër marrëveshjes që do të ishte në kundërshtim me vendimet e OKB-së, analisti Judah deklaroi se edhe Rezoluta në fjalë parashikon normalizimin e marrëdhënieve mes Kosovës e Serbisë, njoftojnë mediet serbe.

”Për çdo rast BE pret që deri te marrëveshja të arrihet deri kah mesi i vitit të arrihet deri kah mesi i vitit të ardhshëm dhe që ende ka kohë për të arritur marrëveshja e pranueshme për të dyja palët”, deklaroi analisti Judah, transmeton RTK.