Fiset shqiptare kishin karakter të rregullimit shoqëror

Fiset shqiptare kishin karakter të rregullimit shoqëror

Libri Lud Përlaska "Pleqnari i Lugut të Drinit", i autorit Zef Ndreca është libër i cili sjellë shumë risi në rregullimin dhe zhvillimit shoqëror.

Zef Ndreca, autor i librit "Pleqnari i Lugut të Drinit", tha se ky libër do të promovohet në vendlindjen e Përlaskës. "

Kosova e Shqipëria nuk kishte kufij dhe rregullimi shoqëror ishte përmes fiseve", tha ai sot në emisionin e mëngjesit “Mirëmëngjesi Kosovë”, në Radio Televizionin e Kosovës (RTK).

Sipas tij rregullimet që i bënte Lud Përlaska ishin të prera. Ai tha se dhe në shtetet e huaja nëse ka ndonjë problem mund të zgjidhen me inkuadrimin e personave.