10 libra të cilat duhet t’i lexoni së paku një herë

10 libra të cilat duhet t’i lexoni së paku një herë

Librat më të mëdhenj janë përkufizuar si klasikë për një arsye. Shkruar nga mendjet më të mëdha letrare të kohës së tyre, ata kanë tema, karaktere, përvoja, emocione dhe perspektiva universale që janë ende relevante. Disa prej tyre janë frymëzimi i shumëfishtë prej të cilit janë zhdukur të gjitha zhanret moderne të letërsisë letrare.

“Nuk ka asnjë mik më besnik se libri” janë fjalët që ka thënë shkrimtari i njohur amerikan, Ernest Heminguej.

Nëse ju jeni në dilema se cilat libra duhet t’i lexoni që të keni mendje më të ndritur, ne do ju ndihmojmë duke propozuar dhjetë librat që konsiderohen si librat që patjetër duhet t’i lexoni së paku një herë në jetën tuaj, shkruan Lifehack.

    To Kill a Mockingbird, by Harper Lee
    1984, by George Orwell
    Harry Potter and the Philosopher’s Stone, by J.K. Rowling
    The Lord of the Rings, by J.R.R. Tolkien
    The Great Gatsby, by F. Scott Fitzgerald
    Pride and Prejudice, by Jane Austen
    The Diary Of A Young Girl, by Anne Frank
    The Book Thief, by Markus Zusak
    The Hobbit, by J.R.R. Tolkien
    I Am Malala’ by Malala Yousafzai