Kanye West mbron mbështetjen e tij për Trump

Kanye West mbron mbështetjen e tij për Trump

Gjatë një interviste televizive në "Jimmy Kimmel Live!", Kanye West mbrojti vendimin e tij për të mbështetur Donald Trump dhe tha se ai nuk do të "ngacmohet" nga ata në të majtë.

"Ashtu si një muzikant, afrikano-amerikan, djalosh në Hollywood, të gjitha këto gjëra të ndryshme, ju e dini që të gjithë rreth meje u përpoqën të zgjedhin kandidatin tim për mua", tha reperi i Çikagos për Kimmel. "Pastaj më thanë se sa herë që kam thënë se më pëlqente Trump, që nuk mund ta them atë me zë të lartë ose karriera ime do të mbarojë, do më kishin përzënë nga komuniteti i zi sepse ne duhet të kemi një mendim monolit, se ne mund të jemi vetëm demokratë", raporton Fox News.

West tha se i është dashur më shumë se një vit para se ai të fitonte "besimin për t'u ngritur" dhe publikisht ta mbante firmën e Trump-it "Make America Great Again", e cila shkaktoi një trazirë nga shumë fansa të tij në prill, transmeton RTKlive.

"Ajo që përfaqësoi për mua nuk ka të bëjë me politikat sepse unë nuk jam një politikan i tillë, por kjo përfaqësonte tejkalimin e frikës dhe duke bërë atë që mendova, pavarësisht se çfarë më tha dikush, duke iu thënë se nuk mund të më detyroni. Liberalët nuk mund të më ngacmojnë mua, lajmet nuk mund të detyrojnë mua, as komuniteti hip-hop. Sepse në atë moment, nëse kam frikë të jem unë, unë nuk jam më Ye. Kjo është ajo që më bën mua Ye".