5 gjërat të cilat nuk i keni ditur për muajin shtator

5 gjërat të cilat nuk i keni ditur për muajin shtator

Meqë muaji gusht ka përfunduar, më poshtë mund t’i shihni disa fakte të muajit të tanishëm, shtator.

Shtatori ishte emri më unik që i ishte dhënë një vajzeje në SHBA vitin e kaluar.

Sipas shkrimtarit të shekullit të 17-të, Richard Saunders, shegët dhe qumështi i dhisë janë të mira për tu ngrënë në shtator.

Sipas një studimi të SHBA-së, fëmijët e lindur në shtator rriten më shumë se të tjerët.

Sipas Zyrës për Statistikat Kombëtare, 26 shtatori është ditëlindja më e zakonshme për njerëzit anglezë dhe të Uellsit të lindur në 20 vitet e fundit.

Shekspiri nuk përmendte kurrë shtatorin.