Mungesa e kaliumit shkakton këto sëmundje

Mungesa e kaliumit shkakton këto sëmundje

Ju ndoshta e dini që bananet janë të pasur me kalium, por nuk e keni ditur se çfarë roli jetik luan ky mineral në jetën tuaj.

Kaliumi ndihmon në tkurrjen e muskujve, rregullimin e lëngjeve dhe mbajtjen e balancës së mineraleve në organizëm.

Një dietë e pasur me kalium ndihmon në zbutjen e mureve të enëve të gjakut dhe në uljen e presionit të gjakut.

Rritja e konsumit të kaliumit duke reduktuar konsumimin e natriumit mund të zvogëlojë rrezikun për ndonjë sulm të mundshëm dhe mund të ulë shanset e sëmundjeve të zemrës, sipas një studimi të publikuar në “Journal of the American College of Cardiology”.

Këto janë disa nga pasojat e mungesës së kaliumit në organizëm:

Ju jeni gjithmonë të lodhur

Ju ndjeheni të zbehur dhe të trullosur

Ju keni tension të lartë të gjakut