Ajri i ndotur prek mitrën, rritë rrezikun për sëmundje tek fetusi

Ajri i ndotur prek mitrën, rritë rrezikun për sëmundje tek fetusi

Pjesëza të vogla të ajrit të ndotur që thithen nga gratë shtatzëna janë gjetur në mitër ku edhe mund të shkaktojnë dëme për foshnjat ende pa lindur, ka treguar një studim i realizuar së fundmi.

Ndotja e ajrit me parë është lidhur me lindjen e foshnjave me peshë të ulët, rritje të vdekjeve tek të porsalindurit dhe problemet me sistemin e frymëmarrjes siç mund të jetë astma.

Tani studimi i ri, i cili është zhvilluar pasi gratë kishin lindur, ka treguar se pjesëza të vogla të ndotura gjenden në placentë. Kjo rritë mundësinë që copëza helmuese të arrijnë fetusin me lehtësi kanë thënë autorët e studimit.

Ky hulumtim u zhvillua nga ekipi i Universitetit Queen Mary në Londër.


MË SHUME NGA Shëndetësi