Për ata që i duan librat – këto biblioteka s’kanë fund

Për ata që i duan librat – këto biblioteka s’kanë fund

“Me lirinë, librat, lulet dhe Hënën, kush nuk do të ishte i lumtur”, mendonte poeti Oscar Wilde.

Megjithatë, kënaqësitë më të vogla të jetës, shpesh janë më të shenjta – ashtu sikur ndjenja e largimit pa plan gjatë një pasditeje ose rishikimi i serisë tënde të preferuar.

Nëse në gjithë këto aktivitete se gjeni ndjenjën e duhur – libri padyshim, gjithmonë ju ofron magji.

Atë mund ta gjeni në serinë e romaneve tuaja të preferuara ose në bibliotekat e mrekullueshme që ofrojnë pafundësisht shumë libra.

Më poshtë janë 20 bibliotekat më të bukura në botë – ku humbisni në mënyrë magjike, nëse ju jepet mundësia t’i vizitoni, mos ikni së paku pa një libër.

Tianjin Binhai Library, Kinë


Carturesti Carusel, Romani


Trinity College Library, Ireland

Stadtbibliothek Stuttgart, Gjermani

Stift Admont, Austri

Stadsbiblioteket i Malmo, Suedi

Bibliotheque et Archives nationales du Quebec, Kanada

Livraria Lello, Portugali

Maison de La Littérature, Kanada

Law Library at Iowa State Capitol, Iowa

Ler Devagar, Portugali

Municipal Law Library, Gjermani

Biblioteca Real Gabinete Portugues de Leitura, Brazil

Library at Orchard, Singapur

Boston Public Library, Boston

Joe and Rika Mansueto Library, Çikago

Rijksmuseum Research Library, Holandë

Seattle Public Library, Uashington

George Peabody Library, Maryland

Bibliotheque Nationale de France – Richelieu Library, Francë