Alzheimer: Këto simptoma psikiatrike mund të jenë një shenjë e hershme

Alzheimer: Këto simptoma psikiatrike mund të jenë një shenjë e hershme

Deri në kohën kur simptomat e demencës shfaqen në sëmundjen Alzheimer, dëmtimi i indeve është duke u zhvilluar mirë në tru.

Tani, shkencëtarët thonë se simptoma të veçanta psikiatrike – si depresioni, ankthi, përçarja e gjumit dhe humbja e oreksit – mund të shërbejnë si shënjues të ndryshimeve shumë të hershme të trurit në Alzheimer.

Depresioni dhe ankthi mund të jenë shenja të Alzheimerit në fazën e hershme.

Studiuesit zbuluan se duke njohur këto simptoma në fazat e hershme, rritet mundësia e pengimit të përparimit të sëmundjes Alzheimer.

Ka rreth 5.7 milion njerëz me sëmundjen Alzheimer që jetojnë në Shtetet e Bashkuara. Kjo shifër ka të ngjarë të arrijë pothuajse 14 milionë deri në vitin 2050.

Nëse mjekët mund të diagnostikojnë më mirë sëmundjen, dhe më herët, mund të shpëtojë trilionët e dollarëve kombëtarë në kujdesin dhe shpenzimet mjekësore.