Konsumimi i domates zvogëlon shanset për sulm në zemër

Konsumimi i domates zvogëlon shanset për sulm në zemër

Sulmet e zemrës janë urgjencë serioze mjekësore që kërkojnë tretman të menjëhershëm.

Sulmi i zemrës shkaktohet kur furnizimi i zemrës me gjak papritmas bllokohet.

Sipas ekspertëve, ndryshimi i dietës dhe stilit të jetesës mund t’ju ndihmojë t’i zvogëloni shanset për sulm në zemër.

Dieticistja Juliette Kellow dhe nutrocinistja Dr. Sarah Brewer kanë thënë se duke ngrënë më shumë domate ju e ulni – që të dyja këto janë faktorë të sulmeve të zemrës.

Efektet shëndetësore të domateve vijnë nga licopeni, antioksidues i fuqishëm që njëkohësisht e rritë edhe nivelin e kolesterolit të mirë në trup.

Ndër tjerash, domatet janë burime të mahnitshme të vitaminës A dhe C.