10 mendime të bukura mbi punën

10 mendime të bukura mbi punën

“Në qoftë se nga përtacia do të shtrihem në shtrat dhe të më zërë gjumi, atëherë më mirë të vdesë.” – Johann W. Goethe

“Plogështia e dobëson trupin, puna e kalit atë. E para sjell pleqëri të hershme, e dyta rini të gjatë.”
– Celsus

“Asnjeri, asnjëherë, nuk është mbytur në djersën e tij.”
– Ann Landers

“Kur dëshira dhe aftësia punojnë së bashku, atëherë pritet një kryevepër.”
– John Ruskin

“Sa më fisnike të jetë puna, aq më e madhe do të jetë kënaqësia.”
– Arthur Schopenhauer

“Në qoftë se dy persona në të njejtin vend pune, bien dakord gjithmonë për çdo gjë, atëherë vetëm njëri nga të dy është i dobishëm. Nëse ata kundërshtohen vazhdimisht, janë të dy të dobishëm.”
– Darryl F. Zanuck

“Një makinë mund ta bëjë punën e pesëdhjetë njerëzve të zakonshëm,  por asnjë makinë nuk mund ta bëjë punën e një njeriu të jashtëzakonshëm.”
– Elbert Hubbart

“Të jesh i zënë, është justifikimi më i mirë për të mos punuar.”
– Keneth Tyman

“Çdo kush që mund të ecë deri tek zyra e ndihmës sociale, mund të ecë edhe deri në punë.”
– Al Capp

“Jo puna, por natyra është e përjetshme.”
– Aristotle