Kosova në vitin 1917, si ishte atëherë

Kosova në vitin 1917, si ishte atëherë

Fotografi i njohur anglez Joseph Richard AUBER, kishte udhëtuar në Shqipëri dhe Kosovë, në vitin 1917, duke realizuar shumë fotografi nëpër qytete dhe fshatara.

FMimages.net sjell disa fotografi të autorit Auber, të realizuar në qytetin e Mitrovicë.

Në foto shihen shqiptarët e varfër në tregun e Mitrovicës, dhe një familje e pasur, por nun mungon as prapambejta e madhe në me mesin e shqiptarëve për shkak të sundimit të egër turk, ku 98% të shqiptarëve ishin analfabet për shkak të ndalimit të shkollave shqipe nga sunduesit turq.