Huawei mposht përsëri Apple, me numrin e shitjeve

Huawei mposht përsëri Apple, me numrin e shitjeve

Kompania kineze Huawei e ka mposhtur Applen sa i përket shitjeve në vitin 2018.

Në tre mujorin e fundit Huawei shiti 355.2 milion njësi, përkundër që pati rënie për gjashtë për-qind.

Në gjashtë muajt e fundit kompania kineze ka arritur të shesë më shumë telefona të mençur se gjiganti Apple.

Këtë sukses Huawei e arriti përmes modeleve të telefonave ‘P’ dhe ‘Mate’.

Samsung vazhdon të mbetët kompania numër një këtë vit në industrinë e telefonave.