Sidnej nga qielli

Sidnej nga qielli

Fotografi dhe piloti, Milton Kent, njihet më së shumti për koleksionet e shtrenjta të fotografive nga qielli – sidomos ato gjatë periudhës 1926 dhe 1971.

Ai mori licencën e pilotit në vitin 1926.

Millers Point, 1929-1932

Shtëpitë para ndërtimit të urës Harbour Sydney.

 

Hapja e urës Sydney Harbour, 1932

 

Villawood, 1967

Qendra e paraburgimit ishte njohur më parë si Hostel Villaweb Migrant dhe ishte ndërtuar në vitin 1949 për të strehuar emigrantë nga Europa e pasluftës që punonin në industritë lokale.

 

Plazhi Bondi, 1930

Duke filluar nga pjesa e Tamaramas duke vazhduan me Bronte dhe Coogee.

 

Kompania e naftës me vakum, Pika e Pulpit, Hunters Hill, 1935.

Deri në vitin 1932 kompania e naftës Vacuum Company Ltd kishte pesë fabrika prodhimi në Australi. Një përqindje e konsiderueshme e naftës së tregtuar nga kompania ishte e përzier me bimë. Kompania punësonte rreth 2,500 australianë.

/klankosova/