BE-ja miraton marrëveshjen për Brexit-in

BE-ja miraton marrëveshjen për Brexit-in

Marrëveshja e tërheqjes së Mbretërisë së Bashkuar nga Bashkimi Evropian është miratuar nga udhëheqësit e BE-së.

27 udhëheqësit u pajtuan, pas një diskutimi që zgjati më pak se një orë në Bruksel.

Presidenti i Këshillit Evropian, Donald Tusk, pati rekomanduar që BE-ja të miratojë marrëveshjen e Brexit-it.

Rekomandimi u bë pasi kryeministri spanjoll Pedro Sanchez, mori garanci nga qeveria e Mbretërisë së Bashkuar për Gjibraltarin dhe e hoqi kërcënimin e tij për të bojkotuar samitin.

Kryeministrja britanike, Theresa May, është shprehur optimiste se shteti i saj do të përfitojë nga kjo marrëveshje. Procesi i daljes nga BE-ja do të fillojë në mars të vitit 2019.

"Kjo është marrëveshja", tha shefi ekzekutiv i Bashkimit Evropian Jean-Claude Juncker për gazetarët në rrugën e tij në takim, duke thënë se ai besonte se May do ta merrte atë nëpërmjet parlamentit dhe do të përjashtonte lëshime të mëdha.