Rolls-Royce dëshiron të vendosë një rekord me avionë elektrikë

Rolls-Royce dëshiron të vendosë një rekord me avionë elektrikë

Avionët elektrikë duhet të thyejnë rekordin e shpejtësisë së mëparshme dhe të bëjmë fluturime më të gjata.

Prodhuesi i motorit Rolls-Royce dëshiron të ndërtojë një avion elektrik që mund të fluturojë më shpejt se 300 kilometra në orë (480 km / h).

Kjo do ta bënte avionin më të shpejtë elektrik në botë deri më tani. Regjistrimi aktual u vendos nga Siemens në 2017. Në atë kohë, avioni aerobatik Extra 330LE arriti një shpejtësi maksimale prej 337.5 km / h (209.7 mph) me makinë elektrike.

Makina e zhvilluar nga Rolls-Royce duhet përsëri të performojë më mirë këtë rekord.

Aeroplani Rolls-Royce do të bazohet në një bateri prej 6000 qelizash, e cila ka kapacitet të mjaftueshëm për një fluturim direkt midis Londrës dhe Parisit (rreth 344 kilometra). Motori i helikës mundësohet gjithashtu nga tre motorë elektrikë.

Sensorë të shumtë monitorojnë më shumë se 20,000 pika të të dhënave, duke përfshirë ftohjen e makinës dhe baterisë për të siguruar funksionimin e sigurt.