BE planifikon të prezantojë të drejtën për të riparuar pajisjen

BE planifikon të prezantojë të drejtën për të riparuar pajisjen

Bashkimi Evropian po planifikon të prezantojë të ashtuquajturën "të drejtën e riparimit" ose një sërë propozimesh që do t`i bënin prodhuesit të bënin cilësi dhe, për këtë arsye, pajisje më të gjata, për të cilat do të kishte pjesë këmbimi dhe të cilat mund të riparoheshin më lehtë.

BBC raporton se është me të vërtetë "zhgënjyese" për të blerë një pajisje të re, e cila është e papërdorshme nëse prishet pas skadimit të garancisë, por vetëm mund të blesh një të re, e cila së shpejti do të marrë qytetarët e BE-së dhe disa pjesë të SHBA-së "të ligjshëm për riparime".