Dy pyetje që duhet t’u bëni mjekëve kur u caktojnë diagnozën

Dy pyetje që duhet t’u bëni mjekëve kur u caktojnë diagnozën

Zakonisht ne u besojmë mjekëve duke menduar se ata dinë më mirë.

Mirëpo, a e njohin me të vërtetë mjekut trupin tuaj më mirë se ju? Edhe mjekët mund të bëjnë gabime, dhe nëse ju nuk interesoheni për trajtimin dhe ilaçet tuaja, mundësia e gabimit rritet edhe më shumë.

Ju sjellim më poshtë dy pyetje që duhet t’i bëni mjekut pasi të ju përcaktojë trajtimin.

Cilat janë mundësitë që trajtimi do ndihmojë?

Sigurohuni që pyetni mjekun për të mirat e diagnozës së propozuar. Mund të kërkoni të dini edhe statistika rreth metodës së zgjedhur për ju.

Cilat janë mundësitë që diagnoza mund ta përkeqësojë gjendjen?

Gjithçka vjen me një dozë rreziku, edhe diagnoza, trajtimet bëjnë pjesë këtu. Megjithatë, rreziqet jo çdo here u marrin anën të mirave.