Ushqimet që shkaktojnë kapsllëk

Ushqimet që shkaktojnë kapsllëk

Gratë vuajnë më tepër nga konstipacioni dhe problemet me aparatin tretës.

Sipas ekspertëve kjo ndodh për shkak të regjimit ushqimor që ato ndjekim.

Fibrat janë ato që promovojnë lëvizjen e zorrëve dhe ashtu siç ka një listë me ushqime që përmirësojnë funksionet e sistemit tretës, ashtu ka dhe disa ushqime që pengojnë aktivitetin normal të zorrës duke shkaktuar konstipacion e jo vetëm.

Nëse vuani nga kapsllëku duhet të hiqni dorë për pak ditë nga këto ushqime:

Bulmeti

Ushqimet e skuqura

Bananet dhe kajsitë

Orizi.