Dhjetë vende të veçanta në Tokë

Dhjetë vende të veçanta në Tokë

Planeti ynë ka pasur miliona vjet për të krijuar kryeveprat e tij, dhe duket se ia ka arritur shumë mirë.

Gjithashtu mund të thuhet se toka është e pasur me vende të mrekullueshme – plotësisht të natyrshme ose të ‘përmirësuara’ nga njerëzit – ato na magjepsin dhe na bëjnë të etur për të udhëtuar dhe për t’i parë edhe me sytë tanë.

Kjo na bën të mendojmë edhe se bota jonë është e mrekullueshme, andaj duam të ndajmë këto pamje me ju, për të treguar edhe arsyet pse.

 

Ujëvara e mrekullueshme Baatara, duke rënë në një shpellë me 3 ura natyrore në Liban

 

Shpella nënujore Orda në Rusi

 

“Vendi më i izoluar në planet” në Ishullin Busuanga në Filipine

 

Dielli krijon një iluzion të një ujëvare të zjarrit në Yosemite. Kjo ndodh në fund të shkurtit, por vetëm nëse kushtet janë perfekte

 

Shkëmbinj të mrekullueshëm elefantik në Islandë

 
 

Darvaza Gas Crater në Turkmenistan – befasues dhe absolutisht e vërtetë

 

Shpella me një liqen brenda, Greqi

 

Kush e dinte që gurët dhe pemët mund të ishin një përshtatje kaq e mirë? Stone Forest, Kinë

 

Ndonjë ide se si kjo ka mundur të ndodhë? Split Apple Rock, Zelanda e Re

 

Formimi gjeologjik surreal i quajtur “Syri i Saharës” në Mauritani