VIDEO-`Dhuna ndaj Burrave” në Kosovë

VIDEO-`Dhuna ndaj Burrave” në Kosovë

Emisioni “UDHËVE”, i RTK-së, sonte ka sjellë temën “ Dhuna ndaj Burrave”, në Kosovë.

Në këtë emision për herë të parë janë sjellë dy rrëfime të dy burrave nga qytete të ndryshme, të cilët kanë probleme serioze në shtëpitë e tyre.

Njëri ka dhunë fizike e psikike nga bashkëshortja e tij e tjetri ka dhunë psikike nga djemtë e tij, si dhe lëvizje të kufizuar brenda shtëpisë së tij.

Në Policinë e Kosovës ka raste të raportimin të një dhune të tillë, por në nivel shumë më të ulët se sa ajo ndaj grave.

Sipas njohësve të këtyre temave, shkak i mos raportimit është mentaliteti kosovarë, qe i paragjykon rastet e tilla.

Për më shumë shikoni emisionin e plotë:

Autor: RTKlive