Anëtarësimi i Maqedonisë në NATO, në Komisionin kuvendar grek

Anëtarësimi i Maqedonisë në NATO, në Komisionin kuvendar grek

Protokolli për anëtarësimin e Maqedonisë në NATO do të diskutohet sot nga komisioni kompetent për mbrojtjen kombëtare dhe çështjet e jashtme të Parlamentit grek. Ndërkohë, nesër pritet të dalë përpara ligjvënësve grekë në seancë plenare, pas të cilës do të jetë vota.

Kjo u njoftua të martën nga kryetari i parlamentit grek Nikos Vucis. Është parashikuar që Komisioni dhe seanca plenare të zgjasin një ditë, transmeton shenja.

Për të miratuar protokollin, nevojiten 151 vota dhe të gjithë deputetët që kanë votuar për ratifikimin e Marrëveshjes së Prespës pritet të mbështesin anëtarësimin në NATO të Maqedonisë.