BMW i thotë ‘jo’ Serisë 9

BMW i thotë ‘jo’ Serisë 9

BMW ka një linjë të madhe modelesh, por nuk ka ndërmend të zgjerojë më tej, të paktën jo së shpejti.

“Mendoj se nuk është e nevojshme Seria 9. Në këtë segment kërkon tre makina -. X, sedan dhe Sporteve dhe ne kemi të gjithë X7 Seria 7 dhe Seria 8. Disa nga konkurrentët tashmë reduktuan numrin e makinave në këtë segment për shkak se sasia e prodhimit është e ulët”, tha menaxheri i zhvillimit BMW, Klaus Frehlic.

Kjo situatë në BMW nuk rrezikon planet për super-veturën, një model me 700 kuaj fuqi dhe ndodhet mbi BMW M8 aktual, i cili është planifikuar për vitin 2023.

Në teori, super-vetura e ri që do të zëvendësojë BMW i8, pasi ky model do të jetë një hibrid.

Ndërsa nuk do të ketë Seria e 9, do të mbërrijnë variante të ndryshme të Serisë 8, të tilla si kabriolet, Gran Coupe dhe M8.

M8 duhet të zhvillojnë më shumë se 600 kuaj fuqi, ndërsa njoftuar variantin Coupe me dy dyer dhe Gran Coupe me katër dyer.