Jeff Bezos akuzon ‘National Enquirer’ për shantazh

Jeff Bezos akuzon ‘National Enquirer’ për shantazh

Njeriu më i pasur në botë, themeluesi i Amazon.com, Jeff Bezos, ka akuzuar pronarin e `National Enquirer` për përpjekjen për ta shantazhuar mbi fotot e turpshme.

Bezos tha se kompania amë e revistës ‘American Media Inc (AMI)’ donte që ai të lëshonte një hetim se si i mori mesazhet e tij private.

Bezos dhe gruaja e tij, MacKenzie, thanë muajin e kaluar se po divorcoheshin.

Njoftimi i tyre erdhi pak para se ‘National Enquirer’  të kryente raporte për marrëdhënien jashtëmartesore të titanit të teknologjisë.

AMI ende nuk i është përgjigjur kërkesës së BBC për komente.

Në një postim shokues të enjten,  Bezos postoi një email që ai tha se u ishte dërguar ndërmjetësve të tij nga përfaqësuesit e AMI duke kërcënuar të publikonin “fotot intime” të Bezos dhe të dashurës të tij, ish-presidenti televiziv Lauren Sanchez.

Miliarderi, i cili gjithashtu zotëron gazetën “Washington Post”, tha se AMI kishte dashur që ai të bënte një “deklaratë të rreme publike” se mbulimi i ‘National Enquirer’  për të dhe për zonjën e tij nuk ishte politikisht e motivuar.

Sipas e-maileve të publikuar  nga Bezos në blogun e tij, një avokat i AMI propozoi të mërkurën se fotot nuk do të publikohen në këmbim të një deklarate publike “duke pohuar se Bezos dhe ekipi i tij nuk kanë fakte” për të dyshuar për një motiv të tillë .

Në fillim të postit të blogut,  Bezos përmend lidhjet e AMI me Presidentin Donald Trump.