Rritje e personave të prekur nga fruthi, 72 fëmijë vdiqën më 2018

Rritje e personave të prekur nga fruthi, 72 fëmijë vdiqën më 2018

Numri i personave që vuajtën nga fruthi në Evropë gjatë vitit 2018, ishte më I larti për një dekadë.

Rreth 82 mijë e 596 raste janë regjistruar në të gjithë kontinentin- tre herë më shumë se në vitin 2017, tha Organizata Botërore e Shëndetësisë.

OBSH tha më shumë se kurrë më parë fëmijët  në Evropë janë duke u vaksionuar kundër fruthit.

Gjithsej 72 fëmijë dhe të rritur vdiqën në vitin 2018 pas infektimit, tha OBSH.


MË SHUME NGA Shëndetësi