Rritja e sheqerit në gjak shkakton këto probleme shëndetësore

Rritja e sheqerit në gjak shkakton këto probleme shëndetësore

Glukoza, ose sheqeri, është lënda djegëse që fuqizon qelizat në të gjithë trupin.

Nivelet e gjakut të këtij burimi energjie rrjedhin natyrshëm, varësisht nga ajo që hani (dhe sa), si dhe kur hani.

Por kur diçka shkon keq dhe qelizat nuk absorbojnë glukozën – sheqeri i lartë i gjakut dëmton nervat, enët e gjakut dhe organet, duke kaluar në fazën për komplikime të rrezikshme.

Më poshtë po ju paraqesim disa nga simptomat kur organizimi juaj reagon ndaj rritjes së sheqerit në gjak:

Urinoni dhe pini shumë

Jeni i lodhur gjatë gjithë kohës

Gjaku merr ngjyrë shurupi

Dëmton shumë shikimin

Keni dhimbje të gjymtyrëve

Infektim i këmbëve

Prish jetën seksuale

Problem me zorrët

Dëmton veshkat

Zemra dhe truri janë në rrezik

Sjell probleme në kujtesë

Mund të shkaktojë probleme me fshikzën urinore.