Brexit vë në rrezik 100 mijë vende pune në Gjermani

Brexit vë në rrezik 100 mijë vende pune në Gjermani

Një Brexit pa marrëveshje mund të vë në rrezik 100 mijë vende pune në Gjermani, veçanërisht punëtorët e industrisë së makinave.

Rreth 15 mijë punë gjermane varën nga eksporti i makinve në Britani, duke lënë kështu si për shembull shtpinë e Volkswagen nën kërcënim.

Gjetjet shpresojnë që udhëheqësit e BE-së të ulen dhe të shqyrtojnë me Theresa May edhe njëherë këtë kërkesë, e cila do dëmtonte seriozisht ekonominë gjermane.

Angela Merkel dhe bashkpolitikanët e saj të BE kanë refuzuar të rinegociojnë marrëveshjen e tërheqjes së zonjës May ngaqë ishte refuzuar nga Dhoma e Përbashkët.

Raporti i Institutit Halle për Hulumtime Ekonomike u raportua nga gazeta gjermane Welt am Sonntag.