SHBA-ja nuk do ta lejojë Putin të bëjë ndarje midis miqve dhe NATO-s

SHBA-ja nuk do ta lejojë Putin të bëjë ndarje midis miqve dhe NATO-s

Sekretari amerikan i Shtetit, Mike Pompeo tha sot në Budapest, se SHBA-ja nuk do të lejojë presidentin rus, Vladimir Putin, të bëjë ndarje midis miqve dhe NATO-s.

Pompeo tha se Shtetet e Bashkuara duhet të jenë më të angazhuara në rajon.

SHBA ka propozuar që të rritet buxheti për mbrojtjen në NATO, për të përballur agresionin në rritje të Rusisë.