Ngadalësohet rritja ekonomike në Britani

Ngadalësohet rritja ekonomike në Britani

Rritja ekonomike në Britaninë e Madhe u ngadalësua ndjeshëm në vitin 2018.

Rritja ishte 1,4%, që është ritmi më i ulët që nga viti 2012, njoftoi sot Zyra e Statistikave Kombëtare, më pak se dy muaj nga Brexit.

Pasi regjistroi nivelin më të lartë në verë, rritja ekonomike u ngadalësua ndjeshëm gjatë vjeshtës dhe PBB-ja u rrit vetëm 0,2% në tremujorin e fundit, me një rënie të ndjeshme në dhjetor. Vendi nuk duket se do të përjetojë një rritje të fortë ekonomike në fazën vendimtare të Brexit, e parashikuar për në 29 mars.