“France Football” liston 10 klubet më të mira në botë

“France Football” liston 10 klubet më të mira në botë

Revista prestigjioze franceze, “France Football”,  publikoi listën e skuadrave që i konsideron më të më të mira të botës, aktualisht.

Janë analizuar 85 klube deri në detajin më të vogël, ndërkohë që në listën finale mbetën 30.

Dominojnë në 10-shen më të mirë klubet më të mira angleze. Përveç Manchester United në vend të tretë, pjesë e dhjetëshes më të mirë janë edhe Liverpool, Chelsea, Manchester City dhe Arsenal. Nga klubet italiane është vetëm Juventusi, ndërsa dy të parët janë gjigantët spanjollë, Real Madrid dhe Barcelona.

 

Renditja top-10

Real Madrid 184pikë

Barcelona 177 pikë

Manchester United 151 pikë

Bayern Munich 135 pikë

Liverpool 120 pikë

Juventus 107 pikë

PSG 94 pikë

Chelsea 91 pikë

Manchester City 89 pikë

10-Arsenal 88 pikë