Paraburgim për të dyshuarin që theri me thikë një person

Paraburgim për të dyshuarin që theri me thikë një person

Prokuroria Themelore në Gjakovë, ka bërë kërkesë në Gjykatën Themelore në Gjakovë, për caktimin e paraburgimit kundër të pandehurit A.B., për shkak se i njëjti dyshohet se ka kryer veprat penale “lëndim i rëndë trupor”, dhe “lëndim i lehtë trupor”.

Rasti ka ndodhur në Komunën e Gjakovës, me datë 17.02.2019, pikërisht në oborrin e një shkolle, ku përderisa i dëmtuari B.D., ishte duke luajtur basket me shokët e tij, i pandehuri së pari hyn në fushë duke i ofenduar të gjithë, dhe pastaj i revoltuar e sulmon të dëmtuarin, duke e goditur dy herë me thikë, në pjesën e nënsqetullës dhe në shpinë, kështu të njëjtit i shkakton lëndime të rënda trupore.

Rasti tjetër ka ndodhur të njëjtën ditë me datë me 17.02.2019, pikërisht në një lokal në Gjakovë, ku përderisa i dëmtuari D. Sh. ishte duke pirë kafe me familjarët e tij, i pandehuri A.B., shkon tek tavolina e tij së pari fillon ta ofendojë me fjalë e pastaj e sulmon duke e goditur një herë me thikë në pjesën e nënsqetullës, dhe kështu i shkakton lëndime të lehta trupore.

Prokurori i rastit, ndaj të pandehurit A.B., ka bërë kërkesë për caktimin e masës së paraburgimit në afat prej 30 ditësh.