Shenjat e kancerit të veshkave

Shenjat e kancerit të veshkave

Sëmundje të rënda të tilla si kanceri, është vështirë të njihet menjëherë nga simptomat fillestare.

Kjo është arsyeja pse sëmundja diagnostikohet shumë vonë, dhe ka të ngjarë që ajo edhe të përparojë.

Këto janë simptomat më të zakonshme që mund të përcillen në fazat e mëvonshme të kancerit të veshkave:

gjak në urinë

dhimbje të vazhdueshme në ije ose shpinë

humbja e oreksit

humbja e peshës

lodhje e madhe

ndryshime të papritura në temperaturën e trupit

Shkaku kryesor i kancerit janë mutacionet gjenetike në qeliza dhe mund të jenë të trashëguara ose shkaktohen nga faktorë mjedisorë, siç janë nivelet e kancerit, në veçanti elementët e ndryshëm të tymit të duhanit.

Pirja e duhanit, duke përfshirë edhe pasivisht, rrit rrezikun e kancerit të veshkave, pasi filtrojnë gjakun shpesh të ngopur me substanca të dëmshme që hyjnë në trup përmes mushkërive.

Njerëzit e moshuar, por edhe me mbipeshë, hipertension, limfomë, janë në mesin e grupit me një rritje të rrezikut nga kanceri i veshkave.