Anestezioni i limituar - i sigurt për trurin e foshnjave

Anestezioni i limituar - i sigurt për trurin e foshnjave

Anestezioni gjatë një operacioni të shkurtër nuk dëmton zhvillimin e trurit të foshnjave, tregon një studim që përfshin qindra foshnja në shtatë vende.

Ndërsa studimi nuk mund t'i përgjigjet pyetjeve më të gjera të sigurisë rreth anestezisë së përsëritur ose të zgjatur, mund të lehtësojë shqetësimet e miliona prindërve, fëmijët e të cilëve janë vënë në gjumë për procedura të zakonshme, transmeton KosovaPress.

"Këto gjetje duhet të sigurojnë," tha Mary Ellen McCann nga Spitali i Fëmijëve të Bostonit.

“Një orë operacioni me anestezi të përgjithshme është e sigurt për fëmijën tuaj në fillim të fëmijërisë," shton McCann, e cila ndihmoi në udhëheqjen e studimit të botuar në revistën mjekësore Lancet.

Në studim ishin përfshirë 447 fëmijë që kishin nevojë për riparime të hernisë. Foshnjat, kryesisht djem, u caktuan rastësisht për të marrë ose anestezi me gaz, ose një injeksion që bllokon ndjesinë nën bel.

Financimi për studimin erdhi nga qeveria dhe grupet shkencore në SHBA, Australi, Kanada, Zelandën e Re, Itali, Britani të Madhe dhe Holandë.

Kërkimi i radhës do të studiojë një kombinim të ri të barnave anestezike në një tjetër eksperiment të rastësishëm, por këto rezultate nuk do të dihen për disa vite.