Pacientët me kancer të fshikëzës po përballen me vonesa trajtimi

Pacientët me kancer të fshikëzës po përballen me vonesa trajtimi

Pacientët me kancer të fshikëzës janë duke u përballur me pritje deri në pesë muaj për trajtim.

Kjo sipas hulumtimit të fundit për shkak të një qelize të re rreth trajtimit nga Shërbimin Spitalor në Angli, njofton Klan Kosova.

Udhëzimi i shërbimit shëndetësor numëron një biopsi – heqja e një mostre të vogël të qelizave që do të testohen – si fillim i trajtimit.

Kjo do të thotë se kufiri i pritjes së trajtimit 62-ditor të NHS-së ndalon sapo një pacient të ketë pasur një biopsi dhe atyre u mbetet të presin deri në 144 ditë për të filluar terapinë aktuale.

Politikanët dhe aktivistët i kanë shkruar Qeverisë duke i kërkuar asaj të veprojë për të përmirësuar kujdesin për pacientët me sëmundjen, e cila vret rreth 5,000 britanikë në vit