Të gjitha Honda-t në tregun evropian do të elektrizohen nga viti 2025

Të gjitha Honda-t në tregun evropian do të elektrizohen nga viti 2025

Prodhuesi japonez i ka dhënë vetes afat prej gjashtë vjetësh për të elektrizuar plotësisht ofertat e modelit të saj në Evropë.

Në 2017, Honda lëshoi një plan që deri në vitin 2025, dy të tretat e makinave të shitura në tregun evropian duhet të pajisen me motor elektrik.

Këtë vit në Gjenevë, plani u rishikua, kështu që zyrtarët japonezë thanë se objektivi i ri ishte të shiste vetëm Honda të elektrizuar nga viti 2025 në Evropë.

Një nga modelet më të rëndësishme në strategjinë e elektrizimit të Hondës është prototipi i paraqitur në panairin e veturave në Gjenevë.

Kjo makinë urbane, e pastër elektrike, e projektuar në dizajn retro, arrin në dyqanet e shitjeve në gjysmën e dytë të vitit. Pritet të kalojë mbi 200 km me bateri të plota, dhe deri në 80% të kapacitetit të ngarkuesve të baterive me shpejtësi të lartë do të zgjasë rreth 30 minuta.

Nga ana tjetër, Honda ka nisur me sukses hibridizimin e modeleve ekzistuese në Evropë duke futur një version të ri të modelit SUV të makinës hibride CR-V, e cila është vetëm një hyrje për hibridet e reja të prodhuesit japonez që do të pasojnë në të ardhmen.