Vetura e tretë sportive Toyota nuk do të jetë model Sub-86

Vetura e tretë sportive Toyota nuk do të jetë model Sub-86

Ndërsa Toyota ka plane për një makinë të tretë sportive për të plotësuar modelet 86 dhe Supra, nuk ka gjasa që ajo të vendoset nën gamën 86.

Kjo është bërë e ditur nga kreu i kompanisë, Tetsuya Tada.

Duke folur në panairin e veturave në Gjenevë, Tada tha se shumica e njerëzve presin modelin më të vogël nga "Tre vëllezërit", dhe ata presin që ajo të jetë më e volitshme sa i përket çmimit, por në realitet, dalja me një makinë kompakte të vogël sportive është mjaft e vështirë.

Në vend të kësaj, ka më shumë gjasa që makina e re, e cila sipas portalit Evo, do të jetë një makinë sportive mes motorëve përgjatë linjave të MR2, do të ketë një çmim diku midis 86 dhe Supra.

Nëse pasardhësi i mundshëm MR2 arrin të ofrojë më shumë energji se 86 me llojin e trajtimit të MR2 të viteve të kaluara, Toyota do të ketë një fitues në duart e tyre, veçanërisht nëse arrin të ofrojë çmimin nën 40.000 dollarë.