F1: Hamilton më i paguari

F1: Hamilton më i paguari

Të hyrat e vozitësve të Formula 1 për sezonin 2019 në përgjithësi janë reduktuar në krahasim me vitin e kaluar, por disa shoferët vazhdojnë të "mbajnë çmimin".

Faqet e specializuara të motorizuara informuan për pagën e shoferit për sezonin e ardhshëm dhe diferenca midis Hamilton dhe Vettel është me të tjerët është mjaft e madhe. 

Mercedes duhet të paguajë 57 milionë Lewis Hamilton këtë sezon, i cili do të jetë diku rreth 2.86 milionë për garë, dhe kontrata e Hamiltonit zgjat deri në 2021. 

Pason gjermani Sebastian Vettel, i cili do të mbledhë 45 milionë dollarë nga Ferrari dhe marrëveshja skadon në sezonin e ardhshëm.

I treti në listë është shoferi i ri i Reno, Daniel Ricardo, i cili do të paguhet 17 milionë dollarë dhe Max Verstappen në vendin e katërt me 13.5 milionë.