Motorët dizel nuk vdesin - Volvo paralajmëron gjeneratën e re

Motorët dizel nuk vdesin - Volvo paralajmëron gjeneratën e re

Volvo ka qenë e fokusuar në elektrizimin e modeleve të saj duke nisur një numër të versioneve hibride, por motorët me naftë do të mbijetojnë për të paktën një herë tjetër.

Pothuajse të gjitha modelet e reja Volvo ende mund të blihen në versione me motorë dizel, dhe me gjasë do të jenë të paktën edhe 3-4 vjet.

Përkatësisht, kompania konfirmoi se është duke u përgatitur gjenerata e re e motorëve me naftë, e cila do të paraqitet më vonë këtë vit.

"Do të fillojmë gjeneratën e ardhshme të motorëve me naftë në qershor," njoftoi CEO i Volvo Lex Kerssemakers në një intervistë për Autocar.

Ai shtoi se është normale që ky brez i ri të zgjasë 3-4 vjet dhe se sa i përket Volvo, motorët me naftë ndoshta nuk do të ofrohen më për 5-6 vjet.