Infiniti largohet nga Evropa, mbyll prodhimin e Q30 dhe QX30

Infiniti largohet nga Evropa, mbyll prodhimin e Q30 dhe QX30

Prodhuesi japonez i makinave premium të vazhdojë të bëjë biznes në Evropën Lindore, e cila do të fokusohet në rritjen e shitjeve në Lindjen e Mesme dhe pjesës tjetër të Azisë.

Spekulimet e fundit që Infiniti nuk mund ta lë Evropën për shkak të shitjeve të dobëta nuk janë pa themel.

Marka luksoze japoneze, e cila është në pronësi të Nissan, njoftoi se në kuadër të ristrukturimit të prodhimit ka ndërmend të tërhiqet plotësisht nga Evropa Perëndimore në fillim të 2020.

Pas kësaj date, operacionet e Infiniti në këtë pjesë të Evropës do të reduktohet në një rrjet të shërbimeve për mirëmbajtjen e automjeteve ekzistuese, përmbushjen e detyrimeve nga garancive dhe furnizimin e pjesëve të këmbimit të tregut.

Si pjesë e operacioneve të ristrukturimit, ajo do të mbyllë prodhimin e modeleve P30 dhe QX30 në Britani. Prodhimi i këtyre makinave do të finalizohet në mesin e këtij viti.

Lëvizja e Infiniti do të reflektojë mbi të ardhmen e shumë të punësuarve në kompani në Evropën Perëndimore, por prodhuesi japonez ka premtuar se do të bëjë përpjekje për të gjetur zgjidhje alternative për ato vende pune të cilat janë të kërcënuara.