Ahmeti: Vrasja për shkak të besimit të tyre është turpi i njerëzimit

Ahmeti: Vrasja për shkak të besimit të tyre është turpi i njerëzimit

Kryetari i Partisë Social Demokrate, Shpend Ahmeti, ka reaguar ndaj sulmit të sotëm që ka ndodhur në Zelandën e Re.

Ahmeti nepërmjet një postimi në facebook ka shkruajtur:

“Vrasja e njerëzve të pafajshëm në xhami vetëm për shkak të besimit të tyre është turpi i njërëzimit. Nuk ka fjalë për të shpjeguar marrëzinë e çmendurinë e akteve të tilla”.

Ahmeti ka shtuar:

“Gjuha e urrejtjës dhe paragjykimet kudo në botë janë inspirim për njerëz të çmendur. Kjo edhe njëherë tregon se terorrizmi nuk ka fytyrë, kombësi apo fe specifike. Nuk ka përkatësi përveç çmendurisë e urrejtjes”

Ndër të tjera numri një i PSD ka theksuar:

“Edhe pse larg nga ne në distancë, kjo tragjedi duket shumë afër. Shpresojmë të mos përsëriten tragjedi të tilla, por para se të shpresojmë le të mundohemi çdo ditë për të luftuar urrejtjen e paragjykimet”.


MË SHUME NGA Aktuale