Obama ka reaguar pas sulmit terrorist në Zelandë të Re

Obama ka reaguar pas sulmit terrorist në Zelandë të Re

Ish-presidenti i SHBA-ve, Barack Obama ka reaguar me anë të një postimi në Instagram për sulmin terrorist që ndodhi në dy xhamitë në Zelandë të Re, ku mbetën të vdekur 49 persona. 

Obama kishte shkruar se çdo njeri e ka për detyrë të luftoj urrejtjen dhe racizmin. 

Në postim tha se ai së bashku me gruan e tij janë të brengosur për komunitetin mysliman në Zelandë të Re. 

Më poshtë mund të gjeni postimin e plotë të ish-presidentit amerikan. 

“Michelle dhe unë i dërgojmë ngushëllime dhe forcë njerëzve në Zelandë të Re. Ne brengosemi për ju dhe komunitetin mysliman. Çdo kush nga ne, çdo ngjyrë, çdo besim, ka një përgjegjësi të përditshme për t’u mbledhur kundër urrejtjes dhe fanatizmit në të gjitha format e tyre dhe për t’u ngritur për atë që ështe e mirë, e mirë dhe e vërtetë” ka shkruar Obama.