Qytet brenda qytetit, përurohet “Oborri Hudson”, kushtoi 25 miliardë $

Qytet brenda qytetit, përurohet “Oborri Hudson”, kushtoi 25 miliardë $

Prona më e madhe private në botë, plot 28 hektarë ka hapësira zyre, restorante për ushqime, park në natyrë, me një organizatë jpfitimprurëse dhe një strukturë që konsiderohet Kulla Eiffel e New York, që ‘bashkëjeton’ me ndërtesat rezidenciale dhe një shkollë publike.

Qyteti brenda qytetit u dezenjua nga britaniku Thomas Heatherwick.

“Hudson Yards” përshëndeti vizitorët me bileta falsaj të cilët ngjthën 154 shkallët e saj për të parë panoramën mahnitëse, transmeton oranews.

"Ne kurrë nuk kemi dizenjuar diçka të tillë më parë, dhe ndoshta nuk do ta dizenjonim kurrë,"-tha shefi i grupit të Studio Heatherwick, Stuart Wood. “Njerëzit pyesin, për çfarë është kjo? Nuk është ndërtesë, as skulpturë, as vepër arti megjithatë ka një pjesë të të gjitha këtyre tipologjive. Ne po e mendojmë si një paisje që do zhvillohet natyrshëm.”

Projekti kushtoi 25 miliardë dollarë.