VIDEO-Ajri tani e tutje monitorohet me aplikacion nga telefoni

VIDEO-Ajri tani e tutje monitorohet me aplikacion nga telefoni

Ministria e Mjedisit dhe Planifikimit Hapësinor (MMPH) dhe Zyra e BE-së kanë lansuar aplikacionin mobil për monitorimin e cilësisë së ajrit në tetë rajonet kryesore të Kosovës.

Shkumbim Shala specialist për cilësinë e ajrit në Ministrinë e Mjedisit, tha se sot Kosova ka cilësi më të mirë të ajrit.

"Ngritja e temperaturave dhe kushtet e mira meterologjike bëjnë që të kemi ajër të mirë", tha ai sot në INFO 3 LIVE në RTK3.

Sipas tij aplikacioni është realizuar nga Komisionin Evropian.

Për më shumë ndiqeni intervistën e plotë të Shalës dhënë për RTK.

Autor: RTKlive