Menopauza shkakton disa probleme

Menopauza shkakton disa probleme

Vlerësohet se problemi prek rreth gjysmën e femrave në postmenopauzë – shumica e të cilëve, ndoshta deri në 90%, nuk kërkojnë trajtim për simptomat e tyre.

Simptomat përfshijnë jo vetëm thatësi, por edhe acarim dhe dhimbje gjatë marrëdhënieve seksuale.

Shoqata e Amerikës së Veriut për Menopauzë dhe Shoqëria Ndërkombëtare për Studimin e Shëndetit Seksual të Grave i referohen këtij kombinimi të simptomave të menopauzës, të cilat vijnë nga një rënie e prodhimit të estrogjenit të trupit, si sindromi gjenitourinar i menopauzës (GSM), njofton Klan Kosova.


MË SHUME NGA Shëndetësi