Lloji i ri i kërpudhave në formë njeriu

Lloji i ri i kërpudhave në formë njeriu

Një lloj i ri i kërpudhave që duket të jetë në formë njeriu është zbuluar në një trotuar të rrugës në Norfolk në ShBA.

Trupi, koka, këmbët dhe krahët e kërpudhave ngjajnë me ato të njerëzve.

Zbulimi u bë nga Jonathan Revett dhe kërpudha tani është klasifikuar si një specie e re në botë.

Pavarësisht nga zbulimi i parë i tyre në vitin 2000, kërpudhat u cilësuan si një specie e kërpudhave ‘earthstar’ që është mbizotërues në Norfolk.

Duke qenë i interesuar për mikologjinë – studimin e kërpudhave – për më shumë se 40 vjet, z. Revett i dërgoi ato në Kew Gardens për testim, të cilat rezultuan të jenë specie të reja.